Тест

У Росії будуть виробляти "гаражні" вина

Основною метою зібрання виноробів, що відбулося 29 листопада, стало обговорення ключових проектів для діяльності НППВ. На перших зборах Партнерством був затверджений Статут спільноти "гаражних" виноробів.

А на даній зустрічі партнери обговорювали "Декларацію" і "Кодекс гаражистів". "Ці два документи визначать цивілізований шлях розвитку гаражного виноробства в Росії вже на стадії його становлення", - так прокоментував прийняття документів Президент НППВ Валерій Логінов.

Кодекс і Декларація позначать основні вимоги, яким повинна відповідати приватна виноробня для вступу в Партнерство, а також критерії якості "гаражних" вин. У числі обов'язкових умов, яким повинен відповідати російський "гаражист" - мінімум складної техніки, хімічних добрив, підгодівлі і добавок у виноградарстві та при виробництві вина. Також виноробами планується введення обмежень на обсяги виробництва вина одного сорту винограду.

Гаражне виноробство - виробництво високоякісних вин з маловрожайних плантацій в невеликих обсягах. В даний час, гаражне виноробство розвинене у Франції, Нової Зеландії та інших країнах. Основоположником гаражного виноробства у Франції є Жан Люк Тюневін (Jean Luc Thunevin) - "Bad Boy", як відгукнувся про нього Роберт Паркер (відомий американський винний критик).

Тюневіна так і називають - поганий хлопчик, і тим не менш, багато колекціонерів намагаються купувати його вина у свій льох. І саме Жан Люк Тюневін для багатьох виноробів став прикладом і справжнім ідейним натхненником. В даний час вина гаражиста Тюневіна стали доступні і в Україні.