В Україні з’явився реабілітаційний центр для ведмедів

— 13 грудня 2011, 17:02

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Подібні реабілітаційні центри існують лише в окремих країнах Європи – Польщі, Угорщині, Румунії, Чехії, а на території України створення такого центру – унікальне і відбувається вперше", – зазначив міністра екології Микола Злочевський.

Будівництво реабілітаційного центру для бурого ведмедя на території національного природного парку "Синевир" здійснено за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Метою створення ведмежого притулку є забезпечення природного середовища для реабілітації особин бурого ведмедя, які зазнали жорстокого поводження, потерпіли від стихійного лиха тощо.

Поки що до "Синевиру" завезено двоє ведмедів. З часом тут розмістять ще 20 тварин, які досі перебувають незаконно в неприйнятних для їх проживання умовах – в ресторанах, на базах відпочинку та інше.

"За надзвичайно короткий термін – 3 місяці були виконані неймовірно великі обсяги робіт. Я дякую всім, хто брав участь у створенні реабілітаційного центру для цих рідкісних і прекрасних тварин", – зазначив Злочевський.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні