Одиноким матерям дозволять заробляти більше і отримувати допомогу на дитину

— 14 грудня 2011, 11:45

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага, якого цитує УНІАН.

"Сьогодні опрацьовується ситуація, згідно з якою, ми сподіваємося, що ми дамо дещо більшу пропозицію в частині підвищення цього порогу..." - сказав він, коментуючи рішення уряду відкликати раніше зареєстрований у парламенті законопроект, який передбачав виплату на дітей одиноким матерям лише у разі, якщо дохід такої сім'ї нижчий за сукупний прожитковий мінімум.

За словами Надраги, в цьому законопроекті передбачалося обчислювати поріг доходу для отримання допомоги за наступною схемою: якщо дохід сім'ї нижчий, ніж середня заробітна плата по Україні (2700 грн.) у сумі з виплатою на дитину (якщо в сім'ї одна дитина — 1040 грн.), тобто це сума близько 3770 грн.

За словами представника Мінсоцполітики Віталія Мущиніна, зараз в Україні більш як 570 тис. одиноких матерів. Вони одержують 30% прожиткового мінімуму на дитину до досягнення нею 18 років.

"Є категорії громадян, які не потребують такої допомоги", - говорить він.

За словами Мущиніна, у разі введення порогу доходу сім'ї, після якого не виплачується допомога на дитину, тобто якщо сім'я достатньо забезпечена, можна заощадити кошти і збільшити витрати за іншими статтями.

"За рахунок економії цих коштів передбачається збільшити виплати при вагітності та пологах, а також для малозабезпечених сімей", - повідомив він.

Зазначимо, Кабінет міністрів пропонував обмежити право одиноких матерів на отримання допомоги на дитину в разі, якщо сукупний дохід сім'ї перевищує величину, що розраховується як сума відповідних прожиткових мінімумів для кожної дитини і середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки, що склалася в Україні в місяці, що передує періоду, за який обчислюється сукупний дохід.

5 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Кабмін відкликав з Верховної Ради цей законопроект.

Реклама:

Головне сьогодні