Календар майя не віщує кінця світу в 2012 році

— 15 грудня 2011, 11:21

Згідно з новим дослідженням доіспанських слідів, яке здійснив Національний інститут антропології та історії Мексики, у грудні 2012 року, за пророцтвами давньої цивілізації майя, станеться повернення "Болона Йокте", одного з богів, який, згідно з міфологією майя, сходив на Землю на початку цієї ери, пише Бі-бі-сі.

"Майя ніколи не вказували, що буде велика трагедія чи загибель світу 2012 року. Вони так не вважали", - сказав Родріго Льєндо з Інституту антропологічних досліджень Автономного університету Мексики.

"Такий апокаліптичний погляд на історію - ще щось, що визначає нас, як людей Заходу. Це не філософія майя", - додав він.

Причина цієї неузгодженості - археологічна знахідка на місці руїн ритуального святилища Комалькалько, неподалік від Тортугеро.

Знайдені ієрогліфічні написи посилаються на містичну подію, яка відбудеться під час зимового сонцестояння 21 грудня 2012 року.

Ті ієрогліфи, кажуть науковці, говорять про завершення тринадцяти "бактунів", циклів, використовуваних майя для вимірювання часу. Кожен з них триває 400 років.

Отже, в грудні 2012 року цей цикл завершиться і розпочнеться новий. Це ключовий момент, який привернув увагу всього світу, каже Родріго Льєндо.

"Система вимірювання часу майя була дуже складною. Вони посилалися на майбутнє і на минуле, і вони прогнозували дати на сотні, якщо не тисячі років уперед".

Реклама:

Головне сьогодні