В Австралії створено вино майбутнього
Настільки несподівану ідею створення "вина майбутнього" запропонували співробітники Південно-австралійського інституту дослідження та розвитку (SARDI) у співпраці з приватними та державними організаціями. Зокрема, вже запущений в дію науковий проект, який покликаний вивчити вплив збільшених середніх температур на Землі на виноград і якість виготовленого з нього вина, повідомляє DRINKTIME.RU.
Для експерименту було взято чотири поширених сорти винограду в Австралії. У першій (контрольній) групі виноградні лози культивувалися при середній температурі по Землі (близько 15 градусів Цельсія). А в другій (експериментальній) групі виноград вирощувався в умовах підвищених температур денних 2050 (на 2-4 градуси Цельсія вище поточних).
Крім того, у першій групі виноград поливали регулярно, в другій - лози поливалися лише зрідка. За словами одного з учених, цей експеримент повинен вивчити постійний вплив підвищених температур на урожай винограду і вино.
В даний час вінтаж 2011-го року вже готовий до дегустації, яка відбудеться 15 грудня в містечку Роуленд Флет в Баросса.