Тест

Forbes: Найдорожчі жінки музичної індустрії

Епатажні Lady Gaga та Кеті Перрі, запальні Ріанна та Бейонсе – хто ще із представниць музичної галузі може похвалитися найвищими заробітками, з’ясував журнал Forbes.

До цьогорічного Топ-10 потрапили як новачки, так і "ветерани".

Інформація про статки музичних суперзірок була надана Американською асоціацією компаній звукозапису (RIAA), професійним виданням Pollstar, а також одержана від юристів, менеджерів, промоутерів, агентів та, інколи, й від самих артисток.

Найгрошовитішою жінкою музичного світу цього року визнали ексцентричну виконавицю Lady Gaga. Її прибуток за період з травня 2010-го до травня 2011-го склав 90 мільйонів доларів.

Пристойний прибуток "Королева монстрів" отримала від концертного туру, продажу дисків та рекламних угод із Polaroid, Virgin Mobile, Monster Cable та PlentyOfFish.com.

Другу сходинку посіла поп- та кантрі-зірка Тейлор Свіфт, котру видання охрестило "машиною для заробляння грошей". Річний прибуток співачки склав 45 мільйонів доларів, причому під час гастрольного туру до кишені Свіфт лише за вечір крапало по мільйону доларів.

На третьому місці опинилася співачка Кеті Перрі з заробітком у 44 мільйони доларів. Одразу три сингли з її альбому Teenage Dream опинилися на верхівках музичних чартів – досі таке вдавалося лише Майклові Джексону.

На додачу, Кеті рекламує Proactiv, Adidas та Ubisoft, а ще має власну лінію парфумів - Purr.

Темношкіра артистка Бейонсе, яка вже незабаром стане мамою, цього року гастролювала мало, але її скарбничці не дав спорожніти альбом "4", модна лінія House of Dereon, а ще її аромати Heat та Pulse. Річний прибуток зірки склав 35 мільйонів доларів.

П’яту сходинку має співачка Ріанна з заробітком у 29 мільйонів доларів. Окрім музики, прибуток їй принесла співпраця з такими брендами як CoverGirl, Secret та іншими.

Співачка Пінк у липні народила первістка – донечку Віллоу Сейдж, однак це не вибило артистку з сідла й не перешкодило заробити 22 мільйони доларів. Відповідно, їй належить шосте місце.

Переможниця 5-го сезону американського шоу American Idol, кантрі-виконавиця Керрі Андервуд посідає сьому сходинку з цифрою в 20 мільйонів доларів.

Канадська зірка Селін Діон нині не може похвалитися такою популярністю, яку мала колись – але її цьогорічні виступи в Лас-Вегасі стали дуже успішними й допомогли збагатіти на 19 мільйонів доларів.

На дев’ятій позиції перебуває британська соул-сенсація Адель, яка лише за кілька місяців продажу свого другого альбому "21" заробила 18 мільйонів доларів.

Останню сходинку розподілили між собою поп-принцеса Брітні Спірз та багатократна володарка "Греммі" Аліша Кіз. Обидві за рік стали заможніші на 10 мільйонів.

Фото АР, Reuters