Студенти КПІ звинувачують Табачника у брехні

— 19 грудня 2011, 12:08

"Причини навмисної бездіяльності МОНМС нам не відомі", - заявляють студенти КПІ і наголошують, що в наслідок цього університет перебуває в невизначеності.

Вони нагадують, що 26 жовтня Табачник обіцяв, що 1 листопада закінчиться контракт із ректором Михайлом Згуровським – і "буде оголошено конкурс".

"Вже 46 днів як закінчився контракт ректора КПІ. Конкурс не оголошено", - констатують студенти.

Ще одна "брехня Табачника", за їхніми словами, – це "спроба прив’язати проблеми зі Статутом КПІ до оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора".

"На справді, питання статуту КПІ не має ніякого відношення до процесу оголошення конкурсу... Єдиний аргумент міністра відносно статуту КПІ - те, що не вистачає одного речення "не менш як 10% - виборні представники з числа осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі", - йдеться в повідомленні.

"Хоча в КПІ 10% студентів приймає участь у конференції трудового колективу вже більше 10-ти років. Зрозуміло, що це чергова зачіпка, щоб не оголошувати конкурс", - заявляють студенти.

"Існують документальні докази, принаймні, ще трьох неправдивих висловлювань міністра в адресу КПІ, які підтверджені відповідними документами", - додають вони.

Так, студенти спростовують із посиланням на документи, слова Табачника про те, що КПІ не подає зміни до статуту; що конкурс в Острозькій академії, наприклад, був оголошений після затвердження її статуту; що міністр за чинним порядком не може узгоджувати пропозиції зі внесення змін до статуту КПІ та ініціювати затвердження в Кабміні.

Як відомо, студентський актив КПІ ще до 1 листопада почав підозрювати Міністерство освіти й науки, молоді та спорту в спробі "захопити" владу в їхньому університеті.

2 листопада стало відомо, що Згуровський, який очолював КПІ до цього, залишиться на посаді виконувача обов’язків ректора до обрання нового.

Реклама:

Головне сьогодні