Найкрасивіші гроші світу. Фото

— 19 грудня 2011, 18:11

Пропонуємо добірку найкрасивіших грошей світу.

10. Фарерські острови

Фарерські острови знаходяться на півдорозі між Ісландією та Норвегією і мають похмуру красу, відкриту всім вітрам, і людей з суворим характером. Але ви повинні полюбити країну, яка зображує краба на своїх грошах.

9. Ісландія (Крона)

Володарка капелюха на цій купюрі відома тим, що була одружена із двома ісландськими єпископами.

8. Гонконг (Гонконзька долар)

У Гонконзі здається, що місто живе в 23-му столітті і на його тлі Нью-Йорк виглядає сонним і повільним. У цей ритм прекрасно вписуються футуристичні гроші. З практичної точки зору це приклад найвищої захищеності купюри від посягань потенційних фальшивомонетників.

7. Острови Кука (Долар)

Важко сказати чому жінка, осідлавши люту акулу, така спокійна. Може тому, що на островах досі немає висотних готелів і панує спокій, який і передався вершниці?

6. Нова Зеландія (Новозеландський долар)

На 5-доларовій купюрі зображений Едмунд Гілларі - новозеландець за походженням і перша людина, яка підкорила найвищу гірську вершину на Землі.

5. Комори (Коморський франк)

Коморські острови, що знаходяться біля східного узбережжя Африки на північ від Мадагаскару, перебували під контролем французів 130 років до здобуття незалежності в 1975 році.

Мирне казкове зображення багато в чому видає бажане за дійсне, оскільки історія здобуття незалежності була бурхливою і пронизана переворотами.

4. Швейцарія (Франк)

На реверсі стофранкової купюри зображено деякі з робіт скульптора Альберто Джакометті.

3. Сан-Томе і Прінсіпі (Добра)

Ці острови називають себе "Рай на Землі". Цьому сприяють красиві пляжі і захоплююча дика природа, у тому числі і зимородок, зображений на купюрі.

2. Мальдіви (руфія)

Рибальство і збір кокосів - одні з основних засобів до існування на островах. Однак, свого часу, раковина каурі (зображена на нижній каймі) була першою в світі міжнародною товарною валютою, а Мальдівські острови були їх основним джерелом.

1. Французька Полінезія (Франк)

Такі острови як: Таїті, Муреа, Бора-Бора, Хіва Оа, Нуку Хіва дійсно можуть називатися раєм на землі!

За матеріалами autotravel.ua

Реклама:

Головне сьогодні