Китайські вина випередили Бордо

— 20 грудня 2011, 15:27

Про це повідомляє Drinktime.rbc.ru.

У дегустації брали участь виключно червоні вина, в основному - бордоські купажі на основі сорту Cabernet Sauvignon - звичайні комерційні бренди. Китайці на конкурс виставили те, що назвали одними з кращих вин країни вартістю від 200 до 350 юанів (від 31 до 55 доларів відповідно).

Вина на конкурсі оцінювало професійне журі, що складалось з п'яти французьких і п'яти китайських дегустаторів. У результаті перемога була присуджена вину Chairman's Reserve 2009 року з виноробні Grace Vineyards в провінції Нінся. Друге місце дісталося вину 2009 Silver Heights '"The Summit", а замикає трійку - Jiabeilan того ж року.

Четверте місце теж дісталося Китаю. І лише п'яте місце завоювало французьке вино Saga Medoc 2009 року, що відноситься до бренду Barons de Rothschild Collection - комерційний лейбл від власника Chateau Lafite-Rothschild. Це французьке вино набрало найбільше очок серед своїх «"співвітчизників".

За словами експертів, дана подія показала, що китайські вина стають більш якісними і демонструють великий потенціал для розвитку. Вже сьогодні вони можуть цілком успішно конкурувати з французькими винами середнього рівня, оскільки в цьому регіоні є все необхідне - ґрунт, клімат, фахівці.

ВІДЕО ДНЯ

Все це разом дозволяє створювати такі вина, які можуть заслужити позитивну оцінку навіть у іноземних суддів.

Реклама:

Головне сьогодні