Десять ідей для оформлення новорічної ялинки. Фото

— 20 грудня 2011, 17:05

Зовсім скоро у квартирах запахне хвоєю жива, або замайорить зеленим штучна ялинка. От тоді і розпочнеться карнавал – наряджання новорічної красуні.

У такі моменти навіть дорослі відчувають себе дітьми і навіть сперечаються, яку іграшку куди повісити.

Звичайно, ялинку можна прикрасити традиційними пластиковими чи складними кулями, але можна зробити ваше дерево унікальним, розвісивши на ньому іграшки зроблені власними руками.

Напевно, всі робили такі іграшки на уроках образотворчого мистецтва у школі, а потім швидко мчали додому, щоб похвастати батькам новим "шедевром"! Пам’ятаєте, як перехоплювало подих від іграшки на вчительському столі, а незабутні відчуття, коли ПВА склеює пальці, а не папір, а невимовне бажання зробити свою іграшку найкращою?

Для тих, хто вже забув, як це було, є прекрасний шанс згадати. Треба лише "озброїтися" ножицями, папером, клеєм, тканиною-голками.

Ідея №1. Паперова традиція

Для найпростішого варіанту достатньо буде цупкого паперу (два кольори), ножиць, леза і стрічки.

Фото craft-craft.net

Намалюйте трафарет ялинкової іграшки (кулька, ромбик, трикутник). Складіть два шматки паперу один до одного, нанесіть трафарет, виріжте. На одній з деталей намалюйте візерунок олівцем і обережно виріжте лезом.

Складіть докупи дві деталі і зв’яжіть кольоровою стрічкою.

З обрізків паперу можна виготовити іграшку-краплю. Дня цього поріжте папір на смужки однакової товщини, але різної довжини. Візьміть найкоротшу і прикладіть один до одного два кінці смужки, на неї накладіть довшу смужку, тоді ще довшу.

Фото dekomir.blogspot.com

У середину зібраних смужок помістіть кінці нитки чи шнурівки і скріпіть степлером.

Ідея №2. Ліхтарики, родом з дитинства.

Для ліхтариків також знадобиться папір двох кольорів. Виріжте два прямокутники однакової довжини, але різної ширини (внутрішня частина має бути трохи вужчою за зовнішню).

Фото piraku.ru

"Зовнішній" прямокутник класти навпіл по довжині, зі сторони згину зробити надрізи з рівним інтервалом не доходячи до протилежного краю. Розгорнути заготовку.

Склеїти краї "внутрішнього" прямокутника, щоб утворився циліндр, на нього наклеїти "зовнішній" прямокутник, зігнувши до розмірів "внутрішнього".

Вирізати смужку паперу і приклеїти як дужечку.

Ідея №3. Серветково-мотузкове диво.

Для виготовлення цих надзвичайно простих і водночас дуже вишуканих іграшок знадобиться картон, шнурівка, газета, клей і фарба-спрей.

Фото mam2mam.ru

З картону вирізати іграшку потрібної форми, змастити клеєм, хаотично обмотати шнурівкою. Підготувати шнурівку, за допомогою якої вішатимете іграшку на ялинку. Зі шнурівки зробити петлю, заготовку змастити клеєм, приклеїти кінці шнурівки, і заклеїти все серветкою.

Після висихання іграшку пофарбувати.

Варіант №4. Природна краса.

Для цих простих іграшок знадобляться спочатку … піти до лісу. Бо знадобляться … шишки, а також фарба-спрей і намистини чи блискітки.

Фото subscribe.ru

Кольорові шишки можна розвісити на ялинку як іграшки, а можна зібрати у гірлянду.

Варіант №5. Любителям голки і нитки.

З обрізків старих тканин і пачки вати можна наробити силу-силенну новорічних іграшок.

Фото original-home.ru

Варто лише запастися терпінням!

Варіант №6. Реанімація старих ялинкових кульок.

Фото liveinternet.ru

Хочете здивувати друзів і рідних – гайда оновлювати старі іграшки. Тут стануть в нагоді і папір і тканини, і ґудзики, і кава і пшоно!

Варіант №7. Нове життя перегорілої лампочки.

Зі старих нікому непотрібних лампочок можна створити надзвичайно привабливі іграшки.

Фото liveinternet.ru

Найпростіший спосіб: змастити лампочку клеєм і обмакнути в, наприклад, мак, блискітки, бісер.

Варіант №8. Ароматне диво.

Особливого шарму ялинці додадуть сушені ароматні фрукти, нанизані на нитку грибочки, або нанизаний на нитку попкорн.

Фото figandfennel.wordpress.com

Для виготовлення ароматних апельсинових кілець треба порізати цитрус кружальцями, проткнути його насінням гвоздики або зірочками бадьяна і висушити в духовці.

Фото figandfennel.wordpress.com

Варіант №9. Маленькі подарунки.

Ці іграшки сподобаються не лише малюкам, а й дорослим. Для виготовлення іграшки з сюрпризом потрібні…. банальні сірникові коробки, шматки кольорового паперу або тканини і кольорові стрічки.

Фото bestchristmasgiftfor.com

Коробку потрібно обгорнути шматком паперу, зав’язати бантик зі стрічки (щоб нагадувало подарункову коробочку). У середину покласти вишукану цукерку для дітлахів або привітання-пророцтво для дорослих.

Варіант №10 Смакота на ялинці.

Врешті-решт можна вбити двох зайців, прикрасивши ялинку смаколиками. Розвісивши на зеленій красуні пісочне печиво та цукерки, ви не просто вишукано нарядите ялинку, а й влаштуєте оригінальний фуршет.

Фото chickensintheroad.com

Ідей багато. Головне не боятися імпровізувати!

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні