Змита цунамі дівчинка через сім років повернулася додому

— 23 грудня 2011, 11:21

Дівчинка, яка була змита потужним цунамі в 2004 році і вважалася померлою, через 7 років повернулася додому цілою та неушкодженою, пише ТСН.

Зараз дівчинці на ім'я Ваті 15 років. Коли їй було всього вісім, гігантська хвиля цунамі накрила її рідне невелике селище Уджонг Барох на острові Суматра. Мати намагалася відвести Ваті та двох її братів і сестер в безпечне місце, але дорогою не змогла втримати маленьку дівчинку.

Ваті змило водою. Пізніше її родина намагалася її розшукати, однак жодних слідів зниклої дитини не було і вирішили, що вона загинула.

Але 21 грудня дідусь дівчини Ібрагім, відвідуючи одного зі своїх приятелів у місті Меулабо, зустрів дівчинку-підлітка, яка розшукувала свою родину, і впізнав у ній зниклу онуку. Дівчина не пам'ятала звідки вона, і розповіла лише, що змушена була тривалий час жебракувати.

Ібрагім викликав батьків Ваті і вони упізнали її за родимками і шрамом над бровою, який дівчина отримала у 6-річному віці. Досі так і невідомо, як Ваті вдалося врятуватися і що з нею було протягом цих семи років.

Нагадаємо, смертельне цунамі в 2004 році, викликане 8,9-бальним землетрусу в Індійському океані, забрало життя більше 150 тисяч людей в декількох країнах Південної Азії.

Реклама:

Головне сьогодні