Раритетний шотландський віскі продано за рекордну ціну

— 23 грудня 2011, 11:34

Цей віскі був випущений на честь 110-річчя Дженет Шід Робертс, найстарішої жінки Шотландії і внучки засновника компанії Glenfiddich - Вільяма Гранта, повідомляє Whiskyon.ru.

Експерти зазначили, що так високо ціна за одну пляшку односолодового віскі ще не піднімалася. Минулого місяця на торгах у Гонконгу був зафіксований рекорд з продажу односолодового віскі - набору The Macallan Master Lalique Collection. Його продали за 49 227 британських фунтів. Однак, тоді в наборі було 3 декантери, а в даному випадку - тільки одна пляшка.

Виходить, що в з'явився новий тренд, який стрімко розвивається: в різних куточках світу люди з однаковим ентузіазмом готові інвестувати величезні суми в односолодовий віскі.

Говорячи про переваги віскі The Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955, спеціаліст з міцного алкоголю аукціонного дому Bonhams пояснив, що нечасто віскі такого рівня приходять на аукціон.

Цей напій поєднує в собі не тільки рідкість, якість і вишукану упаковку, але і має свою історію. Всі перераховані якості роблять The Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955 предметом колекціонування, який, в принципі, важко оцінити.

Реклама:

Головне сьогодні