Херес прославився завдяки телесеріалу

— 23 грудня 2011, 15:07

Довгий час в Англії херес вважався напоєм для літніх дам або інгредієнтом в якій-небудь страві. Стан справ повністю змінив популярний телевізійний серіал "Абатство Даунтон", показаний по місцевому телеканалу, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

Сюжет розгортається навколо заможного графа, що шукає спадкоємця своєї спадщини. Сама ж дія серіалу відбувається на початку XX століття, його герої постійно вживають по невеликому келиху хересу перед обідом, як аперитив.

Справа в тому, що келих охолодженого хересу прекрасно поєднується з їжею. Саме тому, британці все активніше стали споживати його до і під час трапези.

Популярність міцного вина з Іспанії почала зростати. Так, за останні три місяці його продаж збільшилась на 15%. Експерти пояснюють це явище саме так званим "ефектом Даунтон".

Тепер бари по всій Британії активно пропонують клієнтам херес, включаючи його в своє меню і рекомендуючи як аперитив. Британський шеф-кухар і телеведучий Гордон Рамзі рекомендує новачкам долучатися до цього напою, і навіть закликає замовляти його у своїх ресторанах в якості альтернативи вину.

Але як же правильно пити херес? Боско Торремоча, експерт Інституту хересу в Іспанії консультує всіх зацікавлених.

"Напівсухі і солодкі види хереса краще подавати при кімнатній температурі, сухий херес необхідно охолодити, зберігати його в холодильнику і випити протягом двох днів після відкриття", - говорить він. Особливо знаменитими хереси іспанських брендів є Sandeman і Bodegas Alvaro Domecq.

Реклама:

Головне сьогодні