У світі стали більше пити шампанське

— 26 грудня 2011, 15:55

Продаж цього ігристого вина у Франції може досягти позначки майже 330 млн. пляшок.

Згідно з даними французької організації Union of Champagne Houses (UMC), продаж шампанських вин у Франції в цьому році склав 329 млн. пляшок, а це на 3% більше, ніж показник 2010 року (319 млн. пляшок).

Хоча, як стверджують експерти, дотягнути до рекордного передкризового 2007 року, коли було реалізовано 338 700 000 пляшок, поки не виходить, повідомляє Whywhywine.ru.

Світові продажі виявилися більшими - в світі вони збільшився на 13,4%, у тому числі, в Європі - на 4,2%. Як і раніше, головним споживачем шампанського залишається Великобританія. За нею йде США, Німеччина та Бельгія. Цікава тенденція - нові ринки, а це Росія, Китай і Бразилія, що впевненим темпом наздоганяють ці країни.

Такий стан справ у сфері продажу шампанського є чудовою ілюстрацією до недавньої заяви глави Дому шампанських вин Taittinger - П'єра Еммануеля Тетенже на зустрічі в Москві. На його думку, виробників Шампані чекає "третій великий період".

Адже, якщо раніше приблизно половина світу не була знайома з шампанським, і 90% випитого припадала на Європу і США, то тепер Китай, Японія, Росія і Південна Америка стрімко збільшують свою частку у світовому споживанні.

Виробництво шампанського - процес не сильно швидкий, але дуже обнадійливий. Однак триваюча нестабільність в Європі і загальний стан всієї світової економіки, продовжують залишатися джерелом серйозного занепокоєння. Продажі шампанського, як культового і престижного напою поки безпосередньо залежать від здоров'я міжнародної економіки.

Реклама:

Головне сьогодні