Forbes: найпопулярніші авто 2011-го року

До цьогорічних бестселерів увійшли Toyota Corolla, Ford Focus та Ford Fiesta, а ще три авта концерну Volkswagen, що обіцяє запанувати на автомобільному ринку вже в 2018-му.

Землетрус, цунамі, повінь – через усе це в 2011-му році довелося пройти японським автовиробникам, чиї позиції похитнулися.

"Коли сталися ці природні стихійні лиха, споживачі по всьому світі, почали думати: "Отакої, а є ж інші хороші продукти, крім Toyota і Honda", - каже старший аналітик IHS Global Insight Ребекка Ліндленд.

На її думку, нема жодних гарантій того, що японським компаніям вдасться дістатися тих високих щаблів, на яких вони перебували раніше, повідомляє Forbes.

Продажі Toyota Motor у цьому році впали на 6%, і компанія поступилася званням найбільшого автовиробника світу. Попри це, надійна й слухняна Corolla знову стала авто-бестселером.

Toyota Corolla виготовлять у 15 країнах, і вона чудово підпадає під визначення економічного автомобілю. За 2011-й було продано 1,02 мільйона автівок, хоча це й на 2% ніж торік. Офіційні цифри продажів будуть відомі вже в січні.

Рвучко вперед вирвався Hyundai Elantra (Avante в Кореї). Ще два роки тому не увійшовши до десятки, нині автомобіль уже дихає в потилицю Corolla й посідає друге місце. За рік їх було продано 1,01 мільйона.

На третьому місці перебуває Wuling Sunshine, вельми популярний у Китаї продукт спільного з General Motors підприємства. Протягом 2011-го таких мікроавтобусів продали близько 943 тисяч.

Четверту сходинку посідає Ford Focus – практично незмінний на всіх світових ринках, згідно стратегії виробника "Один Ford". У 2011-му було продано 919 тисяч одиниць.

Оновлений для США та інших розвинених ринків субкомпакт Kia Rio посів п’яту сходинку в цьогорічному рейтингу.

Запланований обсяг продажів цих автівок склав 815 тисяч, однак близько 500 тисяч із них – машини попереднього покоління, зібрані та продані в Ірані компанією-партнером SAIPA, що контролює тамтешній ринок.

На шостому місці перебуває Ford Fiesta, яких було продано 781,147.

Volkswagen до 2018-го року має намір здобути звання найбільшого в світі автовиробника, а в цьогорічному ж Топ-12 займає три позиції.

Сьома належить Volkswagen Jetta, яких за цей рік продали приблизно 745 тисяч одиниць.

На восьмій сходинці перебуває бестселер Сполучених Штатів - Toyota Camry. Кількість проданих автівок склала 726 тисячі.

Кількість проданих Chevrolet Cruze від General Motors за 2011-й зросла вдвічі. У США та інших країнах таких авто купили 691 тисячу, й тому воно має дев’яту сходинку.

Завершує Топ-10 постійний лідер продажів Volkswagen Golf із цьогорічним результатом у 648 тисяч проданих одиниць.

За ним іде Volkswagen Passat, який тепер виготовляють і на новому заводі в американському штаті Теннессі. У світі таких автомобілів продали 565 тисяч одиниць.

Менш успішним став рік, що минає, для Honda Motor. Продажі Honda Civic, порівняно з минулим роком, впали на 12,5%.

П’ять років тому це авто посідало п’яту сходинку з-поміж найпопулярніших, а тепер навіть не потрапило до Топ-10 й має дванадцяте місце.

Реклама:

Головне сьогодні