У Росії стався 9-бальний землетрус

— 28 грудня 2011, 12:00

Очікується серія повторних поштовхів, пише ТСН з посиланням на місцеві ЗМІ.

Східний Сибір оговтується від найсильнішого землетрусу за всю історію спостережень в цьому регіоні Росії. Сила підземних поштовхів становила 9,5 балів. Відсутність жертв і серйозних руйнувань глава МНС Сергій Шойгу назвав дивом.

Епіцентр землетрусу був розташованій у Республіці Тува. Поштовхи відчувалися також в Хакасії, Красноярському краї та Іркутській області. Через кілька годин в регіонів сталися афтершоки магнітудою 3-4.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, тисячі людей в паніці залишили свої будинки. Багато з них відмовилися повертатися назад, і минулу ніч близько 2 тисяч мешканців Туви провели в евакуаційних пунктах, які були відкриті в Кизилі і центральних районах республіки одразу після землетрусу.

Для людей, які досі бояться повертатися в свої будинки, розгортаються пункти тимчасового розміщення, наметові табори з харчуванням і обігрівом (температура повітря в Туві – близько 27 градусів морозу).

Вже відомо, що деякі жителі, прокинувшись вранці, виявили в своїх будинках тріщини.

"Саяно-Шушенська ГЕС працює в штатному режимі, технологічних збоїв в роботі станції не сталося", - повідомили в МНС РФ.

За попередніми даними, жертв та руйнувань немає. У республіці Тува запровадили режим надзвичайного стану, влада розпорядилася перевірити об'єкти ПЕК, ЖКГ, транспортної інфраструктури, мостів, доріг, електричних мереж, житлових будинків.

До регіону стягуються сили МНС. У зв'язку з можливим повторенням підземних поштовхів МНС направило в Туву додаткові літаки з рятувальниками, які вже приземлилися в Кизилі. Місцеві рятувальні служби приведені в готовність №1 на випадок повторних поштовхів.

Як повідомили сейсмологи, в епіцентрі землетрусу зараз постійно стаються підземні поштовхи магнітудою до 3. За прогнозами вчених, афтершокова сейсмічна активність буде досить тривалою - не виключено, що наслідки землетрусу відчуватимуться роками.

Реклама:

Головне сьогодні