За кілька днів автобуси у Львові їздитимуть по-новому

— 28 грудня 2011, 13:24

Від 1 січня Львовом курсуватимуть 46 автобусних маршрутів. З них 6 – радіальних, які їздитимуть із периферійних районів у центральну частину міста. І 40 – хордових, які з’єднуватимуть периферійні райони, оминаючи центральну частину міста.

Для цієї мети міська влада закупила 200 нових сіті-басів у Львівського автобусного заводу, заявив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль, пише Німецька хвиля.

"Окрім того, у ЛАЗу закуплено 60 нових тролейбусів. Водночас відбувається перманентне оновлення трамвайного парку", – зазначив Кіраль. Адже радіальній автобусний рух, за його словами, розроблений так, щоб він органічно поєднався з уже існуючими маршрутами електротранспорту.

"Для кращої орієнтації мешканців у новій структурі руху здійснено кольорове зонування міста. Кожному транспортному району присвоєно окремий колір, відповідно до цієї концепції будуть оформлені таблички на автобусах та знаки на зупинках", розповів Девід Джарред – представник французької компанії "Луїс Бергер", яка й займалася проектування нової транспортної схеми.

Найближчим часом на зупинках будуть встановлені електронні табло з номерами маршрутів і часом очікування, встановлених, пасажири зможуть дізнатися, коли під’їде наступний транспортний засіб.

До початку року не вдалося реалізувати ще одного нововведення – електронного квитка. Як пояснив начальник управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Микола Жук: "Це пластикова картка, яка матиме різні програми, тобто разова поїздка, денний проїзд, місячний абонемент і так далі. Поповнення – як у мобільного телефону".

Систему роботи квитка Львів запозичив у Риги, де він вже встиг довести свою ефективність. Його впровадження у Львові заплановано на початок весни.

Реклама:

Головне сьогодні