Тепер торгувати ліками через інтернет заборонено

— 29 грудня 2011, 10:38

Як повідомляє ЛІГА:ЗАКОН, серед найяскравіших змін - заборона дистанційної (через інтернет) торгівлі лікарськими засобами, а також продажу лікарських засобів поштою та через будь-які заклади (крім аптечних) "і поза ними", крім випадків відсутності аптеки чи структурного підрозділу аптеки в сільській місцевості.

У випадку їх відсутності роздрібна торгівля лікарськими засобами за переліком, установленим наказом Мінздоров’я, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських, дільничних лікарень, амбулаторіях, амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини працівниками цих установ, що мають медичну освіту, на підставі угод, укладених із ліцензіатом, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

У нових ліцензійних умовах прямо забороняється реклама лікарських засобів, які відпускаються за рецептом, що відповідає вимогам закону "Про рекламу".

Дещо змінилися й вимоги до приміщень аптек у сільській місцевості.

Вирішено розмежувати вимоги до загальної мінімальної площі для аптек, розташованих у селищах і селищах міського типу, - не менше 40 кв. м (для площі торгівельної зали - не менше 18 кв. м) і для аптек, розташованих у селах, - не менше 30 кв. м (для площі торгівельної зали - не менше 10 кв. м, приміщення для зберігання лікарських засобів - 6 кв. м; кімнати персоналу - не менше 4 кв. м).

Раніше вимоги до площі для всіх аптек сільської місцевості встановлювалися в розмірі не менше 40 кв.м.

Реклама:

Головне сьогодні