Панда потрапила до списку "особистості року"

— 29 грудня 2011, 12:10

Жіноча частина списку "Особистості 2011 року" була опублікована 28 грудня, повідомляє Lenta.ru.

У список, крім панди, потрапили також член Конгресу США Габріель Гіффордс, співачка Адель, дружина князя Монако Альбера II Шарлен Уітсток, покоївка Нафіссату Діалло, яка звинуватила главу МВФ Домініка Стросс-Кана в зґвалтуванні, та інші.

Всі ці жінки в певний час були у центрі уваги ЗМІ.

Так, Габріель Гіффордс стала "обличчям" січня 2011-го року. Саме тоді на неї було скоєно замах, в результаті чого вона отримала поранення в голову і кілька місяців провела в реабілітаційному центрі.

Співачка Адель стала "обличчям" лютого. Після виступу Адель на церемонії нагородження Brit Awards, її сингл Someone Like You посів перше місце у британському чарті, в той час як альбом виконавиці "21" вже був на вершині цього чарту.

Панда стала особистістю грудня 2011-го року. Саме тоді влада Китаю передала самку Світі (Тян-Тян) і самця Саншайн (Янг-Ганаго) в оренду Великобританії. Панди були доставлені до Единбурзького зоопарку.

Включення панди в список "Особистості 2011 року" викликало хвилю обурення і потрапило в топ обговорюваних тем в інтернеті. У мережі мікроблогів Twitter тема обговорювалася під хештегом # pandagate.

З критикою на адресу "Бі-Бі-Сі" виступила і газета The Guardian, помістивши на обкладинку номера від 29 грудня фотографії жінок, які потрапили до списку "Особистості 2011 року", а також фото панди, із заголовком: "Знайдіть зайве зображення".

Представник "Бі-Бі-Сі", в свою чергу, зазначив, що панда є лише "веселим доповненням" до списку найбільш обговорюваних жінок 2011 року, і раніше корпорація вже включала тварин в аналогічні списки.

До чоловічого списку Бі-бі-сі потрапив актор Колін Ферт, щоотримав "Оскар", скандальний кандидат у президенти США Херман Кейн та інші.

Реклама:

Головне сьогодні