Визначено найкращий алкогольний напій у Європі

— 4 січня 2012, 12:21

Продажі ігристого іспанського вина - Кави за 10 місяців 2011 року побили усі рекорди. Тільки в Іспанії на Різдво жителі країни відкрили 37 млн. пляшок цього іскристого напою. А загальний обсяг продажів у світі за даний період склав 152 млн. пляшок.

Звичайно, ця цифра зовсім не дотягує до продажу шампанського, якого за аналогічний період продали більш ніж 300 млн.пляшок в усьому світі. І тим не менш, упевнений попит на Cava у Європі дуже радує іспанських виноробів.

Авторитет Кави на міжнародному ринку також стабільно зростає. Споживачі багатьох країн високо оцінили поєднання ціни та якості ігристого вина. Зокрема, експерти з Великобританії пояснюють успіх Cava в їхній країні тим, що цим напоєм британці стали замінювати французьке шампанське в приготуванні коктейлів.

В даний час головними імпортерами ігристого вина Іспанії є Німеччина, що збільшила на 3,8% імпорт Кави, Великобританія, Бельгія. Винятково високі темпи зростання продажів Кави зафіксовані на нових світових ринках: у Китаї, Росії, Бразилії.

Для довідки.

РЕКЛАМА:

Cava - одне з найкращих ігристих вин, яке виробляють в світі. Офіційним роком народження цього іскристого напою вважається 1872 рік, коли власник бодегі Codorniu з Вілафранка-дель-Пенедес Дон Хосе Равентос відкрив першу пляшку з ігристим вином. До цього він довгий час вивчав теорію виготовлення шампанських вин у Франції, після чого сам почав проводити експерименти на своїй виноробні, де потім народилася класична Кава.

Сама назва напою - Cava підкреслює той факт, що це особливий тип іспанського вина, який був виготовлений в певному регіоні, і не є копією французького шампанського.

27 лютого 1986 в Іспанії був виданий указ, що закріплює за Кава конкретні галузі виробництва. А це 159 муніципалітетів країни, де виробники тільки з цих регіонів мають право за законом виготовляти ігристе вино та іменувати його «Cava».

Для виробництва Кави використовують три основних виноградних сорти: Макабео, Щарел'о, Парельяда. Так само в Каву за законами Іспанії можна додавати Шардоне, Субірат, Мальвазію і червоні сорти: Гарнача, Монастрель, Піно Нуар і Трепат. Кожен з цих сортів додає окремий характерний відтінок. На відміну від Шампані, в Іспанії не прийнято виготовляти білі ігристі вина тільки з червоних сортів винограду.

Реклама:

Головне сьогодні