До Брейвіка пустять відвідувачів

— 10 січня 2012, 12:36

Суд постановив, що злочинець може спілкуватися з пресою і рядовими громадянами.

Очікується, що цього тижня Брейвік дасть перші інтерв'ю. Багато журналістів, проте, кажуть, що публікувати промови Брейвіка небезпечно, повідомляє Вести.ru із посиланням на The Australian.

Охочих поспілкуватися зі злочинцем багато: від журналістів до тих, хто називає себе соратниками норвежця по боротьбі з "ісламістською загрозою".

За словами адвоката Брейвіка Одда Гроена, до нього вже надійшло більше десятка запитів від шанувальників, які хочуть висловити вбивці свою підтримку.

Утім, серед тих, хто висловив бажання поспілкуватися з терористом, є і ненависники злочинця, що планують висловити йому в обличчя своє презирство.

Адвокат злочинця каже, що той уважно вивчає всі запити і незабаром вирішить, хто буде його першим відвідувачем. Наразі, екстреміст не схвалив жодну заяву, що надійшли до нього.

За словами юриста, Брейвік жадає спілкування, втомившись від перебування в одиночній камері.

Раніше влада зняла заборону на інформаційну ізоляцію злочинця, дозволивши йому читати газети і дивитися телевізор.

Однак, новина про те, що норвезькому злочинцеві дозволили спілкуватися з пресою, викликала неоднозначну реакцію серед місцевих ЗМІ. Доки одні журналісти шикуються в чергу, щоб поспілкуватися з убивцею, інші вважають, що давати ультраправому терористові трибуну для виступу небезпечно.

Нагадаємо, у листопаді психіатри визнали Брейвіка неосудним, проте 4 січня це рішення переглянули. Фахівці заявили, що злочинець абсолютно адекватний, а це означає, що його не відправлять до лікарні на лікування, а будуть судити.

У січні влада призначить для вбивці додаткову психіатричну експертизу. Суд над Брейвіком, від рук якого загинули 77 осіб і постраждали більше 150, повинен відбутися 16 квітня.

Реклама:

Головне сьогодні