Пожежник ризикував життям для порятунку донорської печінки

— 10 січня 2012, 15:08

Приватний літак Cessna, на борту якого перебував донорський орган, через густий туман упав в аеропорті Бірмінгема. До палаючого апарату кинувся пожежник Нік Джордан. Витягши з кабіни пілота, чоловік знов повернувся до літака – по контейнер із печінкою, якої вкрай потребувала дівчина на ім’я Кейт Тревенер.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на Birmingham Mail.

"Я відчайдушно чекала на трансплантат, а моїм рідним сказали попрощатися (зі мною)", - пригадує Кейт, яка в той час перебувала на порозі смерті.

Урятовану Ніком печінку пересадили дівчині за 2 дні до її 18-річчя. На жаль, згодом її організм відторгнув донорський орган, однак дівчина здобула шанс дожити до наступної трансплантації.

"Мама Кейт написала всім нам листівку з подякою, а її тато написав листа особисто мені. Це було так зворушливо, а в кінці він просто сказав: "Від батька батькові, дякую, що врятував життя моєї доньки", - пригадує Джордан.

Вогнеборця було номіновано на винагороду "Гордість Британії".

Більше ніж за рік після пригоди Кейт та її рідні приїхали до бірмінгемського аеропорту, аби зустрітися з командою пожежників.

"Було чудово нарешті зустрітися з Ніком та особисто подякувати йому за те, що він зробив. Він герой – без тієї печінки я б не отримала шансу на життя", - говорить дівчина, якій уже виповнилося 19.

"Її мама сиділа й розказувала історію про те, як печінка Кейт почала відмовляти, і їм сказали прощатися… Я спитав "Ви нас називаєте хоробрими за те, що ми врятували печінку?" Ми просто робили свою роботу. Я почуваюся ніяково, коли мене називають хоробрим, коли вони пройшли через таке", - каже Джордан.

Донорська печінка протрималася в організмі Кейт лише вісім днів. За цей час знайшовся ще один донор, і дівчина перенесла ще одну операцію. На жаль, і цей орган нині відмовляє, і на пацієнтку чекає наступна, вже третя трансплантація.

Реклама:

Головне сьогодні