Греки вимушено відмовляються від власних дітей через кризу

— 11 січня 2012, 11:02

На початку грудня минулого року вихователька дитячого садку в Афінах знайшла записку, прикріплену до куртки приведеної до садка дівчинки, повідомляє Бі-бі-сі.

"Я не прийду забирати Анну сьогодні, тому що у мене немає коштів її виховувати, - йшлося в записці. - Дуже прошу про неї подбати - вибачте".

Протягом останніх двох місяців священик отець Антоніос, який керує центром допомоги бідній молоді, виявив на ганку центру чотирьох дітей, в тому числі щойно народжене немовля.

Іншій благодійній організації довелося надавати допомогу подружній парі, у якої діти-близнюки потрапили в лікарню з діагнозом дистрофія, бо мати не могла годувати їх грудьми адже, що сама недоїдала.

Отець Антоніос прийняв у свій центр Наташу, дворічну дівчинку, яку привела її мати кілька тижнів тому.

Ця жінка розповіла, що у неї немає ні житла, ні роботи, а потім просто пішла, залишивши дівчинку.

З проханнями про допомогу в центр зверталися і раніше, але до сьогодні отець Антоніос ніколи не стикався з тим, щоб дітей просто кидали.

Директор організації "Дитячі села СОС" Стергіос Сіфніос каже, що раніше до неї приймали тільки дітей наркоманів і алкоголіків. Але зараз все змінилося, і все частіше до них приводять дітей з бідних сімей.

Дитячий психолог Стефанос Алевізос розповідає, що діти дуже важко переживають розлуку з близькими. Для дитини, яка опинилася в притулку, це велика втрата.

"Діти сприймають відмову від них батьків як акт насильства, бо не можуть зрозуміти його причин", - каже психолог.

Співробітниця іншої благодійної організації Софія Кухі розповідає, що найбільшою трагедією є те, що до них найчастіше звертаються батьки, які люблять своїх дітей.

"Дуже сумно бачити біль в їхніх очах, коли вони розлучаються з дітьми, але вони знають, що це єдиний вихід, принаймні, на деякий час", - говорить вона.

Але отець Антоніос дотримується іншої точки зору. Він вважає, що дитині краще залишатися в сім'ї, навіть якщо вона страждає від бідності.

"Батьки, які відмовляються від дітей, роблять гріх, - каже священик. - Ми можемо дати дитині притулок і харчування, але найбільше дітям потрібна любов батьків".

Реклама:

Головне сьогодні