Настає ера споживачів вина - експерти

— 11 січня 2012, 14:45

Такої думки дотримується один з найвідоміших винних критиків і власник спеціалізованого видання про вино Wine Advocate Роберт Паркер.

Він вважає, що найближчі роки стануть новим періодом розвитку споживчого ринку, пише Upakovano.ru

З ним погоджується також президент асоціації американських сомельє Ендрю Белл (Andrew Bell): "В даний час якісне вино стало як ніколи доступним. Справа в тому, що споживання вина останнім часом падає, а виробництво - зростає, в результаті ціни якщо й не знижуються, то і не підвищуються. І це тільки на руку споживачам".

Однак любителі вина налаштовані не так оптимістично. Деякі винні бллогери вважають, що падіння цін - це питання часу. Споживачі звикли, що хороше вино коштує дорого і не чекають, що "ера низьких цін" триватиме довго.

Але все ж, є всі підстави вважати, що експерти винного ринку все ж таки говорять правду. Після світової фінансової кризи продажі дорогих марок вина істотно впали, і виробники змушені скорочувати ціни на свою продукцію.

Наприклад, на багатьох виноробнях Нового Світу близько 30% вина, вартість якого складала більше 30 доларів, було знято з виробництва.

Найпривабливіше співвідношення ціни і якості вин, на думку експертів, сьогодні становлять вина з Австралії, Нової Зеландії, Аргентині, Південній Африці, Іспанії та Чилі.

Реклама:

Головне сьогодні