Чхартішвілі зраджував Акуніну з Борисовою та Бруснікіним

— 11 січня 2012, 14:55

Книги цих авторів виходили у видавництві АСТ в рамках проекту "Автори", повідомляє vsiknygy.net.ua.

У своєму ЖЖ Акунін розповів, що йому в якийсь момент захотілося "писати белетристику якось по-іншому", "не по-акунінськи".

Оскільки читач вже чекав від Бориса Акуніна певного жанру, для своїх нових творів, не схожих на попередні, письменник вирішив придумати і нових авторів.

Таким чином був запущений проект з АСТ, яке брало на себе зобов’язання не розкривати ім’я справжнього автора. Однак, за словами Акуніна, майже одразу після укладення договору пішли витоки – дійсно, в літературних колах ходили наполегливі чутки, що під псевдонімами Борисової та Бруснікіна пише саме Акунін.

У своєму повідомленні Акунін докладно зупинився на письменниці Борисовій, яка була вигадана першою. За цей час під її ім’ям вийшли три твори – "Там …", "Креативщик" і "Пори року".

Про долю письменника Анатолія Бруснікіна Акунін пообіцяв розповісти в наступному повідомленні, уточнивши, що "там зовсім інша історія".

Перший роман під ім’ям Брусникина "Девятний Спас" вийшов 2008-го року і супроводжувався великою рекламною кампанією АСТ, що дало привід думати, що за цим псевдонімом насправді ховається відомий автор.

Видавництво АСТ збиралося розкрити інформацію про трьох найпопулярніших письменників зі своєї серії "Автори" 21 січня. Однак 9 січня на сайті магазину "Москва" було розміщено обкладинку роману "Беллона" з прізвищем "Акунін", що стоїть над взятої в дужки прізвищем "Бруснікін".

На сайті видавництва АСТ відзначається, що головна заслуга проекту полягає в демонстрації того, що невідомі автори також можуть бути популярні.

Реклама:

Головне сьогодні