Вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку грудей - вчені

— 12 січня 2012, 14:57

У дослідженні вчених взяло участь 36 жінок у період, що передує менопаузі. Вони були розділені на дві групи:

- Жінки, які вживали червоне вино (Каберне Совіньон)

- Жінки, які вживали біле вино (Шардонне).

Протягом одного місяця, вони випивали келих вина щовечора. Через 30 днів групи помінялися, тобто жінки, які вживали червоне вино перейшли на біле.

Кожна учасниця дослідження здавала кров чотири рази, тобто два рази на місяць, щоб перевірити рівень гормонів, повідомляє Winespectator.com.

В результаті, дослідники виявили, що червоне вино знижує рівень естрогену, що в свою чергу уповільнює зростання стовбурових ракових клітин.

Співавтор експерименту – Гленн Д. Браунштайн (Glenn D. Braunstein), доктор медичних наук, пояснив, що, хоча в білому вині/винограді, схоже, не так багато захисних речовин, які знайдені в червоному вині/винограді, але це не обов'язково означає, що біле вино підвищує ризик розвитку раку молочної залози.

Результати своїх досліджень учені опублікували в одному з найпопулярніших видань про здоров'я - Journal ofWomen's Health.

У документі автори пояснили, що хімічні речовини в насінні і шкурках червоного винограду трохи знижують рівень естрогену і підвищують рівень тестостерону у жінок в періоді менопаузи - тим самим зменшуючи ризик розвитку раку молочної залози.

Дослідники підкреслюють, що червоний виноград і червоне вино багаті на корисні речовини. Згідно з їхніми рекомендаціям, при виборі спиртних напоїв жінкам краще віддавати перевагу червоному вину, але не вино зі свіжого винограду.

Це дослідження суперечить поширеній думці, що споживання всіх видів спиртних напоїв підвищує шанси розвитку раку молочної залози у жінок, тому що алкоголь підвищує рівень естрогену, який, у свою чергу, стимулює зростання ракових клітин.

Реклама:

Головне сьогодні