У Китаї призупинили продаж iPhone 4S через бійку і яйця

— 13 січня 2012, 14:10

Ще вночі у кіоску в пекінському районі Санлітун зібралися тисячі охочих дістати iPhone 4S, повідомляє Эхо Москвы з посиланням на агентство "Франс-Прес".

Частина покупців взагалі приїхала з інших міст. Більше того, спекулянти навіть брали з довірливих покупців по 100 юанів - близько 12 доларів, за право стояти в черзі. Тим не менше, у керівництві магазину так і не зважилися відкрити двері для покупців. Тоді розлючені клієнти почали закидати яйцями вітрини, крім того, побили охоронця, після чого в події змушена була втрутитися поліція.

В Apple пізніше пояснили, що через підвищений попит всі моделі вже продані. А інцидент у магазині Санлітун змусив відкласти продажу iPhon'а в Пекіні і Шанхаї через турботу про покупців і продавців, передає Reuters.

У компанії підкреслили, що купити iPhone можна як і раніше в інтернет-магазині. Втім, заповітний гаджет можна придбати і на чорному ринку, моделі привозять з Гонконгу, Японії та США.

За даними влади, доступ до Інтернету мають понад півмільярда китайців, з них близько 300 мільйонів виходять в мережу зі своїх мобільних телефонів і смартфонів.

Реклама:

Головне сьогодні