В Італії затонув круїзний лайнер із 3200 пасажирами на борту. Є жертви. Відео

— 16 січня 2012, 10:46

Лайнер розпочав свій останній круїз у місті Савона на півночі Італії. корабель за тиждень обійшов французький Марсель, Барселону та Пальму-де-Мальорку і, нарешті, італійські порти Кальярі та Палермо, повідомляє Lenta.ru.

В ніч на суботу, 14 січня корабель сів на мілину поряд із островом Джильйо біля берегів Тоскани. У корпусі лайнера виявили дірку, довжиною 70 метрів. Судно нахилилося і в нього почала надходити вода. Спочатку повідомлялося, що пасажири і екіпаж успішно евакуювалися, проте незабаром стало зрозуміло, що без жертв не обійшлося.

Всього на борту лайнера знаходилися більше 3200 пасажирів і тисяча членів екіпажу. Що стосується національного складу, то на борту, серед інших, перебувала тисяча італійців, 500 громадян Німеччини і 160 французів. В круїз на "Коста Конкордіа" також вирушили 108 росіян та 45 українців.

За даними МЗС, громадян України немає в списках ані загиблих, ані зниклих безвісти.

Скоріше за все, евакуація пасажирів почалася з сильною затримкою. Очевидці розповідають, що в той час, як з полиць почав падати посуд, команда все ще запевняла пасажирів, що нічого страшного не відбувається.

Коли ж небезпека стала очевидною, командування насилу організувало спуск на воду рятувальних шлюпок. До цього часу стало ясно, що часу на евакуацію мало, а людей занадто багато, і пасажири стали в паніці стрибати за борт у холодну воду.

У перших коментарях спеціалісти зауважили, що судно проходило значно ближче до берега, ніж передбачено маршрутом, тому і отримало пошкодження. З яких причин це сталося – комісія з‘ясовує.

Наразі рятувальники обшукують тисячі кают, аби знайти ще 15 людей, що поки вважаються зниклими безвісти. Проте точне число зниклих наразі невідомо.

Тим часом в неділю повернулися на батьківщину 27 з 35 українців, евакуйованих з судна.

Українське МЗС повідомляє, що зараз уточнюються списки українських громадян, які перебували на кораблі.

Реклама:

Головне сьогодні