16-річна яхтсменка здійснила навколосвітню подорож

— 23 січня 2012, 10:54

Кругосвітня подорож Лаури почалася ще 4 серпня 2010 року в Нідерландах, коли тоді ще 14-річна дівчина вирушила на своїй двощогловій яхті "Guppy" довжиною 1,5 метрів назустріч пригодам, пише Deutsche Welle.

Щоправда, спочатку нідерландське відомство у справах молоді заборонило неповнолітній дівчині самостійно здійснювати подорож через ймовірну небезпеку. Крім того, серед аргументів проти був і той, що Лаура відстане від шкільної програми.

Однак суд все ж таки надав дозвіл, висунувши умову, що дівчина регулярно робитиме домашні завдання. Тож з собою Лаура набрала купу підручників, аби навчатися під час штилю. Навколосвітню подорож вона розпочала 21 серпня 2010 року з Гібралтару.

Яхтою донька розлучених голландця й німкені захоплювалася з раннього дитинства. Цікаво, що вона з'явилася на світ під час подорожі батьків на вітрильнику. Лаура дуже хотіла побити рекорд австралійки Джессіки Уотсон, яка об’їхала на яхті навколо світу, завершивши подорож за три дні до свого 17-ліття, 15 травня 2010 року.

Однак Лаурі довелося час від часу робити зупинки, а через небезпеку потрапити в полон до піратів в Індійському океані вона змушена була завершити подорож не в Гібралтарі, а на Сінт-Мартені.

Майже два роки тому намір тинейджера Лаури Деккер самостійно вирушити у навколосвітню подорож спричинив у Нідерландах та й у всьому світі дискусію щодо того, чи варто батькам підтримувати такі небезпечні починання дітей. Юний вік Лаури Деккер став на заваді і визнанню її подорожі світовим рекордом.

Представники Книги рекордів Гіннеса відмовляються офіційно визнати рекорд, аргументуючи це тим, що не хочуть таким чином мотивувати ймовірних послідовників яхтсменки. З 2009 року рекорди неповнолітніх не визнають.

Реклама:

Головне сьогодні