Пішла з життя соул-легенда Етта Джеймс

— 23 січня 2012, 10:41

Про це повідомляє "Lenta.ru" із посиланням на "Reuters" та "Associated Press".

Джеймс страждала на деменцію, діабет, захворювання нирок і лейкемію.

В кінці 2011-го року її госпіталізували через неможливість дихати самостійно. Саме тоді особистий лікар співачки оголосив, що в неї остання стадія раку крові.

Соул-діва померла вдома в оточенні чоловіка та синів. 25-го січня їй виповнилося б 74 роки.

Джеймсетта Хоукінс народилася в Лос-Анджелесі. Її матері на той час було лише 14 років. Припускається, що батько зірки був білим. Сама Джеймс вважала, що це відомий більярдист Рудольф Уандерноун. Вони зустрілися, коли Етта вже була відомою. Співачка поставила йому питання про батьківство, одначе він не зміг ані підтвердити, ані спростувати її припущення.

Джеймс почала співати в церковоному хорі ще дитиною. В 14 вона з кількома подругами виступала в вокальному ансамблі, коли її помітив музикант Джонні Отіс. Вважається, що саме завдяки йому співачка підписала контракт зі звукозаписуючою компанією та стала відомою.

У 1960-му вийшов перший альбом Етти Джеймс - "At Last!". Однойменна композиція з нього невдовзі стала хітом.

У 1970-ті роки на кар'єру артистки вплинула її героїнова залежність. Джеймс навіть відбула тюремне покарання. Коли їй вдалося кинути наркотики, публіка про неї майже забула. Успіх повернувся до артистки після того, як вона виконала гімн Сполучених Штатів на Олімпіаді 1984-го року в Лос-Анджелесі.

За свою кар'єру Джеймс завювала три премії "Греммі" в номинації "R&B-співачка". Її останній альбом, "The Dreamer", вийшов у 2011-му році.

Реклама:

Головне сьогодні