Американці вимагають наносити на винні етикетки інформацію про калорії

— 24 січня 2012, 10:42

У федерації підтвердили, що з такою пропозицією вони вже звертались в 2007 році в Бюро з податків і торгівлі алкоголем і тютюном Казначейства США, і там погодилися розробити проект пропонованої постанови для стандартизації інформації про алкоголь на етикетках пива, вина і міцних спиртних напоїв, повідомляє Upakovano.ru.

Але поки жодних заходів вжито не було. Представники федерації заявляють, що хотіли б бачити уніфіковані етикетки на алкогольних напоях, на яких вказано розмір порцій, кількість порцій в пляшці, процентний вміст спирту і кількість спирту на одну порцію, а також інформацію про калорії.

"Покупцям необхідна основна інформація про вміст алкоголю в напоях. Це допоможе їм вживати спиртне в помірних кількостях, як це рекомендується федеральним урядом і численними групами з охорони здоров'я. Крім того, споживачам спиртного не завадить знати, що 345 мл пива містить таку ж процентну кількість алкоголю, як і 140 мл вина або 43 мл міцних спиртних напоїв", - сказав один з представників федерації.

Реклама:

Головне сьогодні