Хакери з Anonymous погрожують "убити" Facebook

— 24 січня 2012, 12:35

Як стало зрозуміло з викладеного на YouTube відеоролика, "убити" найбільшу соціальну мережу хактивісти обіцяють в суботу, 28 січня, повідомляють Вести.ru.

Серед мотивів для проведення колективної DDoS-атаки називаються суперечливі антипіратські закони SOPA і PIPA, які розглядаються в конгресі США, і боротьба за права в інтернеті.

Бажаючим взяти участь в онлайн-протесті пропонується скачати спеціальну програму, яка забиває канал "сміттєвим" трафіком, багаторазово збільшуючи навантаження на сервери, через що, ті виходять з ладу.

"Хоч у Facebook є не менше 60 тисяч серверів, його цілком реально "покласти", - йдеться в описі до відеоролика.

Утім, представники Facebook заявили, що готові до атаки Anonymous, як і до будь-якої іншої онлайн-загрози. Видання зазначає, що YouTube-канал AnonymousVoice777, де був розміщений кліп, справді має деяке відношення до хакерскої спільноти.

Однак якщо вірити заяві хакерів в їх офіційному Twitter-блозі, запланована атака насправді не має нічого спільного з "анонімусами". "Маємо знову повторити, що ми не будемо атакувати Facebook!", - йдеться у твіті.

Чому в якості цілі було обрано саме Facebook, яка нещодавно висловила негативне ставлення до SOPA і PIPA - автори ролика не уточнюють.

"Не можна дозволити, щоб погано обдумані закони перешкоджали розвитку Інтернету. Facebook виступає проти SOPA і PIPA, та перешкоджатиме будь-яким законам, які наносять шкоду інтернету", - написав минулого тижня творець соцмережі Марк Цукерберг.

Проти прийняття SOPA і PIPA виступають і інші великі інтернет-компанії, включаючи Google, Twitter, AOL, Yahoo, LinkedIn, eBay, Mozilla і Zynga.

Хактивісти вже не вперше погрожують розправитися з Facebook. Почати великомасштабну атаку на соцмережу планувалося 5 листопада минулого року, однак вона так і не відбулася.

Тоді "анонімуси" підкреслили, що провести "Операцію Facebook" хотіла тільки деяка частина хакерів.

Остання велика атака Anonymous була пов'язана із закриттям владою США файлообмінного сервісу Megaupload.com. В ході масштабних DDoS-атак, що тривали близько доби, на деякий час були виведені з ладу сайти ФБР, Білого дому, Мін'юсту США, Бюро з охорони авторських прав, Universal Music, Американської асоціації кінокомпаній (MPAA) та асоціації звукозаписуючих компаній (RIAA).

Реклама:

Головне сьогодні