Порноакторів Лос-Анджелеса зобов'язали надягати презервативи

— 25 січня 2012, 11:13

Про це йдеться у новому міському законі, підписаному мером міста, пише Бі-бі-сі.

Фонд боротьби зі СНІДом привітав нововведення, проте кіностудії, що випускають фільми категорії "для дорослих", незадоволені законом і погрожують перенести свій бізнес в інші міста.

Лос-анджелеській район Сан Фернандо Веллі вважається неофіційною столицею багатомільярдної порноіндустрії США.

Утім, поки не ясно, як міська влада забезпечуватиме і контролюватиме виконання закону про презервативи.

В каліфорнійському "Фонді охорони здоров'я і боротьби зі СНІДом" вважають, що нове правило необхідне для захисту акторів від зараження ВІЛ та іншими захворюваннями, що передаються статевим шляхом.

Фонд домагався прийняття цього закону в Лос-Анжелесі протягом шести років і тепер має намір вести кампанію за обов'язкове застосування кондомів в індустрії порнографії на всій території США.

Співробітники фонду будуть відстежувати, куди будуть переїжджати студії, які не бажають дотримуватися нових правил.

Уже кілька найбільших виробників фільмів "для дорослих", заявили, що можуть перемістити знімальні павільйони по інший бік міської межі.

За словами продюсерів, якщо на екрані видно презервативи, то такий фільм користується меншою популярністю і деякі актори не хочуть одягати їх.

Закон був підписаний мером Лос-Анжелеса Антоніо Вільярайгоса 23 січня.

Міська рада доручила поліції, прокуратурі та органам нагляду за дотриманням техніки безпеки на робочих місцях знайти способи контролю за виконанням цього закону.

За оцінками експертів, близько 90% порнографічної продукції в США виробляється в Лос-Анжелесі.

У 2011 році, коли стало відомо про позитивний тест одного з порноакторів на вірус ВІЛ, подібні зйомки у всіх американських штатах були тимчасово припинені.

Реклама:

Головне сьогодні