Тест

Сотні киян і собак осадили Кабмін

Про це у середу повідомив Національний екологічний центр.

"Європейські та світові ЗМІ регулярно поширюють інформацію про те, якими варварськими методами вирішується проблема безпритульних тварин в найбільшій європейській державі: отрута та пересувні крематорії замість утримання в притулках та стерилізації – методів, прийнятних у цивілізованому світі", йдеться у заяві учасників акції.

"Останнім часом вбивства безпритульних тварин набули масового характеру через намагання влади на місцях "зачистити" підвідомчі території напередодні "Євро-2012". При цьому від отрути, яку поширюють вулицями комунальники, часто гинуть й домашні улюбленці. Сьогодні у всій Європі ширяться акції з висловленням обурення тим, що відбувається в Україні й вимогами вжити до неї міжнародних санкцій", - переконують активісти.

Відтак зоозахисники вимагали від уряду зобов'язати правоохоронні органи розслідувати й припинити діяльність "догхантерів", що координують свої дії на сайті http://vreditelyam.net/ та покарати винних у винищенні тварин та звернутися до міських голів українських міст із вимогою дотримання законодавства в сфері захисту тварин від жорсткого поводження.

Акцію українців підтримали й користувачі мережі Facebook у Німеччині. Створену ними з цого приводу сторінку "лайкнули" більше 90 тисяч осіб.

Напередодні акції за ініціативою міністра екології України Миколи Злочевського відбулася зустріч міністра із її організаторами. Під час зустрічі були досягнуті домовленості про співпрацю Міністерства екології із зоозахисниками та громадськими активістами у справі захисту безпритульних тварин.

Зокрема буде створено нову робочу групу при Мінекології з вирішення цієї проблеми, яку очолить міністр особисто. Заступником голови цієї групи буде призначено президента Міжнародного товариства захисту тварин SOS Тамару Тарнавську.

Склад групи буде сформовано за погодженням із зоозахисниками. Попередній склад робочої групи, в яку входили одіозні представники нелегального руху "зоореалістів", що мають на меті знищення безпритульних тварин, буде розпущено.

Українська правда. Життя