Уряд пропонує позбавити виплат частину матерів-одиначок

— 26 січня 2012, 15:58

Про це заявила в інтерв`ю Weekly.ua заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Надія Рязанова.

За її словами, необхідність внесення змін до чинного законодавства викликана тим, що за останні десять років одиноких матерів в Україні стало більше майже у 20 разів, і чиновники вважають, що, як мінімум, половина з них – фіктивні.

У Мінсоцполітики вважають, що прийняття закону "Про державну допомогу сім`ям з дітьми" в новій редакції відсіє близько 6-7% матерів-одинаків, які сьогодні одержують допомогу від держави.

"Ми хочемо підвищити максимальний розмір допомоги до 60% прожиткового мінімуму, і зробити так, щоб допомогу одержували сім`ї, які справді цього потребують, а не ті, хто приїжджає в Соцзабез за допомогою на BMW і в норкових шубах. У нас в Печерському районі столиці таких багато", - говорить Рязанова.

Водночас, від ініціативи профільного віце-прем`єр-міністра Сергія Тігіпка – перевіряти, чи є в одинокої матері дорога машина або породиста тварина - в міністерстві відхрещуються, і кажуть, що діятимуть цивілізованіше.

За інформацією видання, у 2003 році в Україні було 27 тис офіційно зареєстрованих одиноких матерів. До кінця 2011 року - вже 576 тисяч.

Сума державної допомоги залежить від віку дитини і доходів мами. Допомогу в розмірі 50% прожиткового мінімуму одержують матері з низьким рівнем доходів.

Всі решта – у розмірі 30% прожиткового мінімуму. В абсолютних цифрах це має такий вигляд: наприкінці 2011 року на дітей до 6 років держава виплачувала від 260 гривень до 435 гривень, на дітей 6-18 років – від 312 гривень до 521 гривень.

Реклама:

Головне сьогодні