У США підвищують погодинну плату

— 30 січня 2012, 11:25

Всупереч федеральному закону, що встановлює мінімальну зарплату, деякі штати автономно підвищують мінімальний рівень виплат. Це, у свою чергу, спричиняє суперечку – навіщо збільшувати мінімальну оплату праці під час зростання безробіття, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно із федеральним законом, мінімальна зарплатня у США становить 7 доларів 25 центів за годину. Однак, у кожного штату свої права.

Наприклад, у штаті Вашингтон, на Північному Заході країни, законодавчі збори вирішили, що мінімальна погодинна зарплата, яка досі становила там 8 доларів 67 центів, недостатня для прожиткового мінімуму. Її підвищили до 9 доларів 4 центів.

Мінімальну плату, зазвичай, отримують робітники без кваліфікації. Наприклад, нічні охоронці, офіціанти, швейцари у житлових будинках, землекопи, вантажники.

Федерально встановлена мінімальна погодинна плата підвищує заробіток робітника вище рівня визнаної бідності.

ВІДЕО ДНЯ

За федеральним законом, порогом бідності вважається статок родини з трьох осіб, яка заробляє трохи більше, ніж 1544 долари на місяць. Якщо у родині працює лише чоловік, то у перерахунку на 40 годинний робочий тиждень це становить близько 9 доларів на годину.

Цей рівень бідності дає родині право на пільги, такі як продовольчі купони та медичне забезпечення.

Дейвід Купер, провідний аналітик вашингтонського Інтитуту економічної політики, вважає що підвищення мінімальної погодинної платні нині необхідне.

"Підвищення мінімальної плати є фактично зменшенням корпоративних прибутків на користь низькооплачуваних працівників. Відомо, як такі люди витрачають свої гроші. Вони витрачають кожну копійку. Отож збільшення попиту сприяє збільшенню економічної активності, що у свою чергу створює нові робочі місця", – зазначає Дейвід Купер.

Реклама:

Головне сьогодні