Харківські двірники задимили спальні райони міста отруйним димом

— 30 січня 2012, 16:40

З 2012 року в Києві питання вивезення "відпрацьованих" новорічних ялинок почало вирішуватись централізовано, викинуті деревця почали вивозити окремо, не перевантажуючи ними сміттєві баки. Лише в окремих випадках виявлені випадки підпалювання ялинок двірниками.

Натомість інші великі міста України шукають власних шляхів позбутись негабаритного новорічного сміття. Зокрема, в Харкові ялинки масово спалюють у дворах будинків, куди їх самі люди зносять на купи.

Про це "Українській правді. Життя" повідомили в Національному екологічному центрі України (НЕЦУ).

"Протягом дня жителі спальних районів на диво організовано зносять ялинки на одну купу, і так у кожному дворі. Пізно увечері приходять двірники і підпалюють купи сухих деревець. – розказує заступник голови НЕЦУ. – Між іншим, спалюють ялинки в купі з іншим сміттям, і відбувається це все якраз о тій порі, коли люди провітрюють оселі перед сном. Передбачити які саме сполуки утворюються при горінні сміття важко, однаково, жодна з них не буде корисною для людського організму".

Екологи наголошують, що спалювання рослинних залишків є адміністративним порушенням. Сума штрафу для чиновника, що дав доручення підлеглим підпалити бодай одну купу ялинок, складає більше2000 гривень.

Фото надані Національним екологічним центром України
Реклама:

Головне сьогодні