Бургундські виноградники можуть стати об’єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

— 30 січня 2012, 17:23

Міністерство культури і Міністерство екології Франції прийняли спільне рішення: виноградні ділянки в Бургундії під назвою "Клима" ("Climats") стають кандидатами на включення до Списку світової спадщини Організації Об'єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Також був обраний ще один кандидат, який представляє Францію - Chauvet-Pont-d'Arc Cave, історичний пам'ятник в департаменті Ардеш, в якому є наскальні малюнки, вік яких оцінюється між 25000 і 37000 років.

Клима Бургундії - це окремі ділянки насаджень винограду, які протягом багатьох сторічь, відомі під однією назвою. Зараз, виноградні ділянки разом зі стінами з сухої кам'яної кладки і типовою архітектурою, яка пов'язана з Діжоном і Боном будуть представлені як "культурний ландшафт".

Цей проект був поданий на розгляд уряду Франції в листопаді минулого року, а зараз він має честь представляти Францію в ЮНЕСКО. Остаточне рішення про включення цього об'єкта до Списку світової спадщини буде прийнято у червні 2013 року в Санкт-Петербурзі (Росія).

Головна мета даної ініціативи французької влади - стимулюваня туристичної індустрії Бургундії, популяризація так званих - "винних маршрутів" та бургундського вина взагалі.

Реклама:

Головне сьогодні