Європа страждає від аномальних морозів. Відео

— 31 січня 2012, 10:23

Так, у Польщі, Румунії та Болгарії - 20-градусні морози. Усього за добу там загинули не менше 20 людей, повідомляють Вести.ru.

У деяких районах введено режим надзвичайного стану. Екстрені служби Великобританії та Франції, тим часом, усувають наслідки потужного снігопаду. Усього за добу там випала рекордна кількість опадів.

Помаранчевий, передостанній рівень небезпеки введений у більш ніж в 20 французьких департаментах. На півдні країни всього в 40 кілометрах від Ніцци - півметрові замети.

Місцеві мешканці кажуть, що не бачили такого вже кілька років. На дорогах снігові замети та ожеледь. Водіїв закликають відмовитися від поїздок.

"З кожним днем ​​ми виходимо на роботу все раніше. Снігопади не припиняються. Вся техніка виведена на вулиці", - каже працівник комунальних служб Ромен Буше.

Різке похолодання прийшло і до Східної Європи.

Так, у Румунії стовпчики термометрів опустилися до мінус 30 градусів. На боротьбу зі стихією кинуті армійські підрозділи. У поліції повідомляють про шістьох загиблих. Десятки людей госпіталізовано з сильним переохолодженням. З міркувань безпеки влада закрила кордони для автомобілів на літніх шинах.

Схожа картина і в сусідній Болгарії. Снігопади супроводжуються ураганним вітром. Відразу в декількох районах оголошено надзвичайний стан. Тисячі людей залишилися без світла.

У деяких містах побиті температурні рекорди 80-річної давності. У Софії цієї ночі було мінус 20. На вулицях болгарської столиці роздають чай і гарячі супи всім нужденним.

Аномальні морози скували і Сербію. Рятувальники переведені на посилений режим роботи. Кілька людей вважаються зниклими без вісті. Дороги заблоковані через снігопади. Десятки сіл буквально відрізані від зовнішнього світу.

Нинішня зима стала однією з найхолодніших за всю історію метеоспостережень у Польщі. У минулі вихідні температура опускалася до мінус 27 градусів. Усього за добу на смерть замерзли не менше 10 осіб. Прогнози синоптиків невтішні: до кінця тижня потепління не очікується.

Реклама:

Головне сьогодні