Електроніка масово ламається на сильному морозі

— 31 січня 2012, 10:29

Деякі ґаджети доводиться нести у ремонт уже зараз. Першими підвести власників готові модні нині сенсорні телефони, попереджає ТСН.

Так, за час морозів кількість звернень у майстерню до спеціаліста із ремонту телефонів Андрія Удовиченко зросла у шість разів. Сенсорні телефони просто не витримують атаки холодом. Доводиться відігрівати їх спеціальним феном.

Причому, здаються навіть найдорожчі. "Принцип дії сенсора: всередині рідко-кристалічний матеріал, і вони пересуваються, на морозі - замерзає", - пояснює Андрій. Замінити примерзлий сенсор коштує від ста до тисячі гривень.

Утім, мороз перешкоджає і тривалим розмовам. Батарея розряджається дуже швидко, дві хвилини розмови - і все. А в тепле приміщення заходиш - знову батарея заряджена.

Фахівці застерігають: капітулює перед великим мінусом і фототехніка. "Коли йде мороз, створюється у фотоапараті конденсат, коли він розморожується, лопається шлейфик на екрані", - пояснює майстер.

А перед дуже великим мінусом відступають навіть банкомати. Вуличні, наприклад, функціонують без перебоїв до -30 градусів. Менш загартовані - домофони. У гарантії до більшості зазначають -10. Тобто, уже сьогоднішні -13 можуть не впустити когось додому.

Навіть електронне табло на Майдані Незалежності мерехтить. Нагорі йому, певно, іще холодніше.

Реклама:

Головне сьогодні