На дні Атлантики знайшли корабель зі "скарбами" СРСР

— 2 лютого 2012, 10:10

Затонуле судно на дні Атлантичного океану знайшов американський мисливець за скарбами Грег Брукс, пише ТСН.

За словами Брукса, остов британського торгового корабля "Порт-Ніколсон" (SS Port Nicholson) лежить на дні у 80 кілометрах від узбережжя США. У 1942 році це судно торпедувала німецька субмарина.

У реєстрі Мінфіну США Брукс знайшов відомості про те, що разом з "Порт-Ніколсоном" затонув великий вантаж платини, злитки якої були передані США Радянським Союзом як плату за військові постачання.

Брукс стверджує, що виявив судно ще чотири роки тому, однак тримав свою знахідку в таємниці до того часу, поки не оформив дозвіл на підйом. Операцію з підняття скарбів на поверхню Брукс сподівається розпочати до кінця лютого.

Однак питання про те, кому має належати затонулий вантаж, поки не вирішене. Експерти в галузі морського права кажуть, що претензії на власність можуть пред'явити США, Великобританія і Росія.

Однак багато фахівців сумніваються в тому, що на борту може бути платина. Зокрема, представники уряду Великобританії заявили, що, за їхніми даними, "Порт-Ніколсон" перевозив техніку і військове майно.

Реклама:

Головне сьогодні