Італійські вина - новий об'єкт для інвестицій: експерти

— 9 лютого 2012, 16:12

Один з керівників виноторгової компанії з Бордо вважає, що в даний час в Італії є дуже велика кількість винних регіонів і виробників, які роблять прекрасні високоякісні вина.

Ці вина, на його думку, здатні на рівних конкурувати з кращими французькими та міжнародними брендами, і при цьому зберігати чудове співвідношення ціна-якість, що поки і відбувається на ринку.

Такі фактори привертають увагу величезної кількості споживачів і колекціонерів вина по всьому світу, які не тільки хочуть, але і мають можливість придбати кращі італійські вина.

Цією перевагою вже скористалися британські торгівельні компанії, які зробили ставку на Італію і не прогадали, отримавши гарний дохід в минулому році.

Проте не всі фахівці налаштовані настільки позитивно щодо італійських вин. Деякі консервативні виноторгові компанії, що працюють виключно з винами Бордо, стверджують, що з боку інвесторів поки не спостерігається особливого інтересу до італійських вин.

На їхню думку, поціновувачі поки що цікавляться винами Бордо, і навіть ще не встигли переключити свою увагу на Бургундію, не кажучи вже про Італію, хоча саме Італія кілька останніх років (крім 2011) залишалася країною з найбільшим річним обсягом виробництва.

Реклама:

Головне сьогодні