До ювілею правління Королеви Єлизавети II створено унікальний віскі

— 13 лютого 2012, 12:59

Всього було випущено 85 кришталевих графинів з віскі, які вже надійшли в продаж по всьому світу. Кожен графин пронумерований, і супроводжується сертифікатом, який підписаний особисто директором компанії Gordon & MacPhail Майклом Урквартом.

У сертифікаті вказано номер графина, дату дистиляції, номер бочки та історію походження напою. Пробка графина виконана у формі діаманта і має вишукане гравірування, заповнене сріблом, а сам графин прикрашений кристалами Сваровські.

Шийка графина прикрашена нашийником із срібла 925-ї проби. Стопер, що захищає цінний вміст графина, також зроблений з срібла.

Кожен графин упакований в кейс ручної роботи, виготовлений з шотландського в'яза, який було зрубано неподалік від Holyrood House - офіційної резиденції Королеви Єлизавети. Кришталевий графин лежить на шикарному пурпурному Твіді Harris Tweed, яким також оббита внутрішня частина коробки.

6 лютого 1952 Єлизавета Олександра Марія, після смерті свого батька, зійшла на трон Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії. За 4 дня до цього, 2 лютого 1952 року власник Gordon&MacPhail Джордж Уркварт розпорядився закласти в підвали Glen Grant дві бочки з-під Шерри, наповнені дистильованим спиртом. Протягом наступних 16 років бочки зі спиртом залишалися в погребах, поки 26 березня 1968 року одну з бочок не відправили на зберігання на Митний склад Gordon & MacPhail.

Реклама:

Головне сьогодні