В ЄС прийнято низку правил щодо маркування органічних вин

— 13 лютого 2012, 15:53

До цього моменту в європейському співтоваристві офіційно не існувало такого поняття, як "органічне вино". Виробники використовували наступне визначення: "вино, зроблене з органічно вирощеного винограду".

Тепер же, за новими правилами встановлені максимально допустимі концентрації сульфітів для органічних вин. А саме: 100 мг/л для червоних вин (для звичайних вин ця концентрація не повинна перевищувати 160 мг/л), 150 мг/л для білих і рожевих (звичайні вина не повинні перевищувати 210 мг/л).

А для вин, у яких вміст залишкового цукру перевищує 2 г/л, максимальний рівень сульфітів для органічних вин повинен бути на 30 мг/л менше, ніж у аналогічних звичайних вин.

Крім того, при виготовленні органічних вин заборонено використовувати добавки сорбінової кислоти (сорбінова кислота є консервантом і використовується у виноробстві для зменьшення небажаного зростання дріжджових культур), а також заборонена "десульфуризація" вин (видалення надлишків діоксиду сірки фізичними способами).

Іншими словами, ці та інші правила максимально обмежать втручання людини у виноробний процес, що в свою чергу позитивно позначиться на якості вин і їх "натуральності".

Основне правило - органічне вино може виготовлятись тільки з винограду, який був вирощений органічним способом, звичайно ж залишиться в силі.

Вина, які будуть відповідати встановленим правилам, зможуть розміщувати на своїх етикетках знак "європейського органічного продукту".

Реклама:

Головне сьогодні