Одинадцять дітей залишились без матері через ревнивого батька. Відео

— 15 лютого 2012, 09:58

Як повідомляє ТСН, 49-річний чоловік через ревнощі убив власну дружину, причому, був цілком тверезий.

Подружжя прожило у шлюбі 22 роки, семеро їхніх дітей є неповнолітніми. Найменшій дівчинці у цій родині три роки, її старшому братикові - чотири. Тепер сімох неповнолітніх братиків та сестричок доведеться взяти під опіку 18-річному Андрієві та 19-річній Ганні.

"Родина би хотіла, щоб вони були разом, - каже родичка Любов Данилкович. - Вони є дорослі, розумні. Одне за одного думають, допомагають".

Обвинуваченого Михайла Куртяника під вартою міліції лікують у районній лікарні. Адже після убивства дружини чоловік ножем намагався вкоротити собі віку. Його врятували діти, які й викликали "швидку". "Пояснити не можу, як то сі у нас получило, - плаче обвинувачений. - Не можу, якби то всьо назад вернути, не хотів її вбивати".

Три роки тому у родини Куртяників згорів будинок на пагорбі села Плав'є. Благодійник збудував родині нову хату, унизу. На горі залишилася лише стайня з худобою, там і сталася трагедія. "Я забіг сюда, відкрив двері, - показує місце у стайні син Василь. - Побачив, тут мама лежала головою до яшилі (ясел)".

За те, що напідпитку лупцював дружину, на Михайла Куртяника у міліції не раз складали адмінпротоколи. "Ніде не робив, за дитячі гроші їв, пив, курив, - каже про батька дочка Тетяна Лукан, - бив маму, коли все, мама визве міліцію, потримають один день, два і відпускають. Прийде додому, два-три дні не п'є, потому знов нап'ється, і знов її б'є".

Правоохоронці кажуть, що вдіяти нічого не могли. Мовляв, віддати людину на примусове лікування в Україні можна лише за її письмовою згодою. "З його слів, вона йому почала розказувати, як зраджувала йому, і він зі злості схопив ніж, який знаходився там же ж, в сараї, і вдарив її по горлу", - каже старший слідчий Сколівського РВ Михайло Дребот.

Будинок, у якому залишилися діти, новий, але недобудований. Система опалення вимикається під час морозів, води немає, як і ванни з туалетом.

За вбивство дружини Михайлові Куртянику загрожує до 15 років позбавлення волі. "Я маю надію на файного сина, шо в мене син дорослий вже, - каже обвинувачений. - Велика надія на нього, на дочку Ганнуську. Я би їх просив, шоб вони були їм замість батька і мами".

Якщо старші діти стануть офіційними опікунами молодших, кожному з неповнолітніх членів сім'ї районні чиновники обіцяють щомісячні доплати через втрату годувальника, по 2,5 тис. грн. на кожну дитину.

Реклама:

Головне сьогодні