Табачник каже, що липові дипломи можна виявити за 15 хвилин

— 15 лютого 2012, 16:25

Про це заявив міністр освіти й науки, молоді й спорту Дмитро Табачник у середу на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Дипломи можна купити. Україна дивна країна. Тут можна купити дипломи графа, барона та інше", - сказав він, цитує "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Але запевняю вас, що всі дипломи, видані з 2000 року, за 15 хвилин можна перевірити", - заявив Табачник.

Він зазначив, що Єдина електронна база дипломів захищена Службою безпеки України й Спеціальною державною службою захисту інформації.

За словами Табачника, на Міносвіти, відповідно до указу президента, покладена нова функція спеціальної перевірки дипломів про вищу освіту всіх осіб, що претендують на роботу в органах державної служби й місцевого самоврядування.

"Випадки дуже цікаві, коли, скажімо, вже у сіті перевірки потрапили люди, які претендували на роботу в дуже високих структурах", - підкреслив міністр.

Табачник повідомив, що всі дипломи, видані до 2000 року, можуть бути перевірені протягом двох тижнів.

"Архіви всі у перфектному стані з 1945 року. Дублікат є в кожному вищому навчальному закладі, а перші приватні вузи стали з'являтися в 1991-92 роках", - сказав він.

"Архіви до 1945 року не скрізь є. Але я сподіваюся, що ніде роботодавець особливо не зацікавиться людиною, яка до 1943 року отримала диплом про вищу освіту", - зазначив Табачник.

"Нещодавно, скажімо, приймалася людина, яка претендувала в одну з ключових структур. Виявилося, що вона нічого не змогла придумати розумніше, як придбати диплом Київського національного університету імені Шевченка", - розповів міністр.

Реклама:

Головне сьогодні