Український плавець може потрапити до Книги рекордів Гіннесса

— 16 лютого 2012, 13:49

Про це він розповів газеті "Сегодня".

"Наразі я побував на 94-х міжнародних чемпіонатах, і це вже хороший результат, який тягне на рекорд. Більш того, подавати заявку в штаб-квартиру Книги рекордів Гіннесса я міг навіть при 80-ти змаганнях, але хочу ще трошечки почекати ", - відверто каже Вадим Куценко.

Майбутній рекордсмен захопився плаванням в 10 років, а після інституту почав тренерську кар'єру. "В СРСР не було категорії "Мастерс", тому після розпаду Союзу я заново почав свою спортивну кар'єру", - розповідає харків'янин.

У 90-х Вадим Куценко став чемпіоном Європи та світу, а з 2000-го завоював п'ять нагород на Всесвітніх іграх спортсменів-ветеранів. "Минулого року я виграв Всесвітні ігри поліцейських і пожежників у Нью-Йорку. І якщо від Росії було близько ста учасників, то від нашої країни я був єдиним. З Америки я привіз ще 7 золотих медалей і встановив 4 рекорди Всесвітніх ігор ", - усміхається спортсмен.

Щоб плавати на швидкість в малій воді, Вадим Куценко об'їздив всю земну кулю. "У нас вдома є велика карта, на яку чоловік зміцнює прапорці тих країн, в яких він був на змаганнях. Це Нова Зеландія, країни Африки, Австралія, Еквадор, Чилі, Перу, всі європейські країни - вона просто всіяна прапорцями, вже й вільного місця не залишилося, єдина незаймана область - Антарктида ", - усміхається дружина плавця Ірина.

Надолужувати 6 змагань, яких не вистачає до заповітної сотні, Вадим Куценко почне вже наступного місяця: у березні плавець вирушить на чемпіонат до Південної Африки, а в квітні полетить в Бразилію. До кінця року спортсмен обіцяє встановити-таки рекорд і відправити необхідні документи і сертифікати для фіксації світового рекорду.

"Можливо, серед моїх однолітків є плавці з кращими результатами. Але за кількістю міжнародних чемпіонатів вони відстають", – впевнений невтомний пенсіонер.

Досягненнями харківчанина зацікавилася і Книга рекордів України. "Якщо Вадим Куценко дійсно пройшов так багато змагань, то це заслуговує на увагу і повагу. Так що ми готові провести аналіз відповідних документів та внести цього плавця в Книгу рекордів України ", - сказав"керівник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

Фото газети "Сегодня"

Реклама:

Головне сьогодні