Онлайн-трансляція зустрічі з Любомиром Гузаром

Серед питань зустрічі з Любомиром Гузаром – чи є гріхом бути багатим, який зв'язок між економічним добробутом та людською гідністю, які моральні принципи співіснування багатих і бідних, якою має бути благодійність тощо.

За словами Блаженнішого Любомира, тема бізнесу дуже важливий елемент у житті суспільства: "Бути багатим – це значить не тільки мати багато земних благ, а й уміти ними скористатися, вміти розпорядитися ними так, щоб самому духовно зростати", – висловлює своє переконання духовний лідер УГКЦ.

Любомир Гузар народився у Львові в 1933 році. Пережив початок Другої світової війни та радянської окупації. У 1944-му разом із батьками емігрував до Америки. Вивчав філософію в Колегії Св.Василя (Стемфорд, Коннектикут), де одержав ступінь бакалавра.Пізніше там же працював учителем.

Також навчався у Вашингтонському Католицькому університеті та у Фордгамському університеті Нью-Йорка, де здобув ступінь магістра філософії. З юності мріяв про служіння Богу, відтак у 1958 році був висвячений на священика. Був настоятелем, душпастирем організацій та спілок.На початку сімдесятих років покинув Сполучені Штати та перебрався до Європи.

У Римі здобув ступінь доктора богослів’я.

До України повернувся за часів незалежності.У 2001 році очолив Українську Греко-Католицьку церкву, згідно із рішенням Синоду єпископів. З 2005 року перебуває у Києві, у зв'язку з перенесенням до столиці Патріаршого престолу УГКЦ. У 2011 році в зв’язку зі станом здоров’я залишив свою посаду.

Реклама:

Головне сьогодні