Найдорожче елітні квартири орендувати у Гонконзі. Москва теж у ТОПі

— 20 лютого 2012, 11:35

Про це свідчать результати чергового дослідження Accommodation Survey консалтингової компанії ECA International, повідомляє Інтерфакс.

На другому місці за результатами дослідження 2011 року, - Токіо, на третьому Москва. Далі у рейтингу йдуть Нью-Йорк (4 місце) і Лондон (5-те).

В рамках цього дослідження ECA International зіставляла ціни на чотирикімнатні (три спальні плюс їдальня/вітальня) квартири без обстановки в найбільших містах світу.

Середня вартість подібної квартири в Гонконзі в четвертому кварталі минулого року становила $ 11813 на місяць – на 15% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Приплив іноземців в Гонконг привів до одного з найбільш значних підвищень орендної плати в світі, пояснює ECA International.

У Токіо середня орендна плата за 4-кімнатну квартиру складає близько $ 9450 на місяць.

З азіатських міст в десятку також входить Сінгапур, що розташувався на 9-му рядку рейтингу. В Європі різке зростання вартості оренди було відзначене в Женеві, яка за рік перемістилася з 13-го на 7-е місце, а також в Стокгольмі і Лондоні.

Разом з тим у списку міст, розташованих за спаданням орендної плати в середньому ціновому сегменті, перше місце займає Токіо, який відсунув Гонконг на п'яту сходинку.

У середньому по всьому світу орендна плата для житлової нерухомості, за даними ECA International, виросла на 4,5% в 2011 році.

Реклама:

Головне сьогодні