Прованс - лідер виробництва Розе у Франції

— 21 лютого 2012, 14:12

Згідно статистичних даних Ради виробників, в 2011 році в Провансі було вироблено 152 000 000 пляшок рожевого вина. Його три апелясьона Côtes-de-Provence, Coteaux-d'Aix-en-Provence і Coteaux-Varois-en-Provence, виготовили за звітний період 1310000 гектолітрів вина, а це на 2% більше показників 2010 року. 87% від цієї кількості припадає на рожеві вина, 9% - на червоні і 4% на білі.

Крім того, світова статистика показує, що споживання рожевих вин в цілому по світу зросла на 17% за останні 8 років і в 2010 склало 22,4 млн. гектолітрів. Найбільше рожевих вин виробляється у Франції - 6,5 млн. гектолітрів або трохи більше чверті загальносвітового виробництва. Потім йдуть Італія і США.

Франція також займає перше місце в світі і по споживанню рожевих вин. Тут за минулий рік випили 33% від загальносвітового виробництва або 11,8 л рожевого вина на кожного француза в рік. Тобто, крім свого вина, французи п'ють і багато імпортного рожевого.

Розé (фр. rosé - рожевий) - можна пити не тільки до і після, але і під час їжі. За своїм смаком рожеві вина більше наближені до білих вин, але за кольором - до червоних. Рожеве вино - це не результат змішування червоного і білого вина. Його виробництво засноване на відділенні шкірки ягід червоного винограду після процесу ферментації.

З рожевим вином відмінно поєднуються як риба і морепродукти, так і птиця, овочі, пасти, а також легкі м'ясні закуски. Розе - прекрасний супровід до десертів і фруктів.

Реклама:

Головне сьогодні